Predsjednica primila CroDakarTeam


4.03.2019. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo CroDakarTeama, koji je na nedavno održanom reliju Dakar 2019. napravio povijesni rezultat za hrvatski auto-moto sport.

Prilikom susreta vozači Daniel Šaškin i Saša Bitterman upoznali su predsjednicu s tijekom ovog najtežeg auto-moto natjecanja na svijetu, koje se održava u izrazito teškim uvjetima i dovodi natjecatelje do ekstremnih ljudskih napora, te ulazi u kategoriju jednog od najtežih sportskih izazova općenito.

Čestitavši CroDakarTeamu na osvojenom 4. mjestu u svojoj klasi i na 38. mjestu u konkurenciji od 334 posade, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako su svojim nastupom pridonijeli promociji Republike Hrvatske, ističući s ponosom hrvatska obilježja u svakom trenutku.

Predsjednica je kazala kako ovo sportsko nadmetanje od svojih početaka potiče strastveni entuzijazam te samo najuporniji i najodvažniji uspijevaju privesti kraju ovu zahtjevnu i prestižnu utrku te izrazila uvjerenje kako će i u budućnosti, nesalomljiva duha i s entuzijazmom ići u osvajanje novih sportskih izazova.